Tel: 0497 935 688

ecologische afwerking en renovatie

Kaleien: een prima bescherming voor uw gevel

Kaleien buitenmuren

Kaleien is een eeuwenoude schildertechniek welke veelvuldig wordt gebruikt bij restauratie van gebouwen en monumenten. Een dunne kalkpleister wordt met een blokborstel aangebracht op de muur. Het levert een egalisatie-effect en wordt afhankelijk van het soort kaleiproduct en kaleisamenstelling afgewerkt met een kalkverf. Deze kaleiverf zal het uiteindelijke kleur van uw geschilderde gevel bepalen. De zandkorrels die in de kaleiverf zijn verwerkt zorgen voor het typische kalei-effect.

Kaleien houdt het midden tussen kalkpleister en kalkverf en laat de structuur van het onderliggende muurwerk doorschemeren. Kaleien is hoofdzakelijk een toepassing voor het renoveren van buitenmuren en wordt uitgevoerd voor beschermende of decoratieve doeleinden. Uw woning krijgt een stijlvolle, landelijke uitstraling.

Kaleien zorgt voor een goede bescherming

Het kaleien van een gevel zorgt voor goede bescherming van de gevel tegen de weersomstandigheden zoals slagregen. Daarnaast is een kalei zeer dampopen. Doordat het om een vrij dunne pleister gaat, kunnen zouten relatief vrij gemakkelijk door de kalei migreren. Dit zorgt voor een verbeterde muurhuishouding!

Contacteer ons gerust voor meer informatie. Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste structuur en kleur voor uw gevel.

 

 

kaleien gevel fermette
kaleien buitenmuur
opwaarderen oude tuinmuur met kalei
Landelijke sfeer
Kaleiwerk
Kaleien buitenmuren
Kaleien buitenmuren
Kalei
Detail
Kaleiwerk
Kaleien binnenmuur
Detail
Detail
Kaleien buitenmuren
Kaleien binnenmuren
Kaleien buitenmuren
Kaleien oude bakstenen buitenmuur
Kaleien oude bakstenen buitenmuur
Kaleien oude bakstenen buitenmuur
kaleien tuinmuren

Meer inlichtingen of een gratis offerte?

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.