Tel: 0497 935 688

ecologische afwerking en renovatie

Interieurafwerking

Afgewerkt interieur

Art d’Eco staat voor kwaliteitsvolle en duurzame interieurafwerking, en dit met hedendaagse ecologische materialen. Dankzij een multidisciplinaire aanpak en degelijke kennis van technieken en materialen worden alle elementen van het interieur professioneel afgewerkt. Ons bedrijf heeft als troef dat u als klant slechts één aanspreekpunt heeft voor een vlotte uitvoering en coördinatie van uw werken. Het aanbod omvat schilderwerk, behangwerk, afwerking van deuren en ramen, traprenovatie, parket renovatie, afwerking met leempleister of kalkpleister, alsook totale interieur renovatie.

Voorbereiding

Een zorgvuldige voorbereiding van een oppervlak is doorslaggevend voor de kwaliteit en duurzaamheid van het eindresultaat. Er wordt dan ook veel aandacht besteed aan voorbereidende werken, zoals reinigen, herstellen, verstevigen, schuren, plamuren,…

Schilderwerken

Alvorens te schilderen is het mogelijk muren te voorzien van een glad vliesbehang, wat het oppervlak extra stevigheid verleent. Ideaal bij renovatie maar ook geschikt bij nieuwbouw. Muren en plafonds worden strak afgewerkt met schrobvaste, damp-open ecologische muurverf. Verkiest u een meer landelijke stijl, kan er gekozen worden voor diverse technieken met pure kalkverf; zo krijgen de ruimtes een authentieke uitstraling.

Behangwerken

Het aanbod behang en vliesbehang is qua patronen, tekening en zelfs textuur zowat onbeperkt. Ook hier kan u kiezen voor een ecologische alternatief (bv vrij van kunststoffen). Aan de hand van staalboeken wordt er gezocht naar het ‘ideale behang’. Heel handig en leuk is dan weer een ‘magnetische muur’! Die wordt gecreëerd d.m.v. het aanbrengen van metaalhoudend vliesbehang, waarop magneten kunnen aangebracht worden. Zo vinden posters, tekeningen, briefjes, kaartjes zonder schade aan de ondergrond een plaatsje aan de wand.

Leempleister en kalkpleister

Als alternatief voor het traditionele schilderwerk kunnen muren afgewerkt worden met leempleister of kalkpleister - of een combinatie van beide. Leempleister heeft een fijne korreltextuur, kalkpleister heeft een zachtglanzend natuursteenaspect, met zachte kleurschakeringen. Deze zijn in vele tinten beschikbaar, van wit over aardetinten tot felle kleuraccenten. Stalen en referenties worden op eenvoudige vraag aangeboden.

Natural design

Wil u iets heel origineel, een echte blikvanger, dan kan u kiezen voor een prachtige textuur wand opgebouwd uit natuurlijke materialen zoals hout, kokos of kurk of steen.  Ecologisch en hip design. Een scala aan mogelijkheden is ter beschikking, wij bieden u graag meer documentatie aan.

Afwerking van ramen en deuren

Ramen en deuren kunnen worden afgewerkt met diverse materialen, zoals lakverf, olie, vernis,… Wij toveren oude deuren en ramen om in frisse hedendaagse elementen, volledig naar uw wens en smaak. Hierbij wordt veel zorg besteed aan de voorbereiding. Eventuele herstellingen of aanpassingen worden door Art d’Eco netjes uitgevoerd.

Traprenovatie

Het is soms verbazend welk een metamorfose een oude groezelige trap kan ondergaan. Na grondig schuurwerk of eventueel ‘luchtgommen’ kan een trap worden afgewerkt met olie, lakverf of vernis. Er zijn veel mogelijkheden, dit illustreren wij graag met fotomateriaal.

Renovatie van parket of planken vloer

Een degelijke parketrenovatie gebeurt door het zorgvuldig uitvoeren van de opeenvolgende schuurstappen. Daarna kan worden afgewerkt met olie of vernis. Eventuele beschadigde delen worden door Art d’Eco vooraf vakkundig hersteld of vervangen. Na afloop ziet uw vloer er terug als nieuw uit!

Inbouwmeubelen

Art d’Eco verzorgt in een totaalproject graag ook levering en plaatsing van inbouwmeubelen, zoals dressings, haardmeubelen, opbergkasten, badkamermeubelen,… Daarvoor wordt samengewerkt met een vakkundige meubelmakerij die een groot gamma aan stijlen en materialen beheerst. Na het zorgvuldig aftoetsen van uw wensen qua indeling, opbergruimte, stijl en materiaalkeuze komen we in nauw overleg tot een ontwerp dat voldoet aan uw verwachtingen. U kan uiteraard ook werken met de binnenhuisarchitect van uw keuze, waarna wij de realisatie verzorgen. Wij adviseren steeds het gebruik van duurzame en ecologisch verantwoorde materialen, zoals formaldehyde-vrij plaatmateriaal, dikke slijtvaste fineer, inlands hout, fsc en pfsc gelabeld hout, natuursteen, creatieve ontwerpen met steigerhout of afbraakhout, ecologische vernissen en lakken,…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van ontwerp naar realisatie
Afwerking muur en trappen
Inrichting en schilderwerk
Interieurrenovatie
Afwerking interieur
Interieurrenovatie
Bepleistering binnenmuur
Aanbrengen sierpleister
Schilderwerk en glanspleister
Decoratief schilderwerk
Decoratie kinderkamer
Kastdeuren, afgewerkt met kalkverf
interieurafwerking

Meer inlichtingen of een gratis offerte?

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.