Tel: 0497 935 688

ecologische afwerking en renovatie

Leempleister: voordelen en nadelen

Wij realiseren regelmatig interieurafwerkingen op basis van leempleister. Met leempleister bekom je een warme afwerking met prachtige kleurschakerigen. Deze geeft een stijlvolle, landelijke uitstraling welke ook in moderne interieurs heel mooi tot zijn recht komt.

Omdat leempleister een minder gekende afwerkingsmethode is, krijgen we soms de vraag wat de voordelen of nadelen van leempleister zijn.

leempleister voordelen en nadelen

Nadelen van leempleister

  • Het fabriceren van leempleister is nauwelijks geïndustrialiseerd. Leembouw is een arbeidsintensief procédé dat vaak op artisanale wijze gebeurt. Daardoor is het duurder dan een gipsgebonden pleister. Anderzijds hoef je het in de meeste gevallen niet meer te schilderen omdat de leempleister of leemfinish in de massa gekleurd wordt. Er zijn prachtige, warme kleuren te verkrijgen die je interieur een stijlvol, warm en landelijk karakter geven.
  • Leempleister heeft een minder gladde afwerking dan traditionele gipspleisters. Net die structuur zorgt voor een rijkdom aan kleurschakeringen die zorgt voor een karaktervolle afwerking.
  • Net als bij andere materialen moet je het beschermen tegen opstijgend vocht, lekkende leidingen en regen. De  moderne leempleisters ondervinden hier niet meer hinder van dan gipspleisters of gipsplaten.

Voordelen van leempleister

  • Het dampopen karakter van leempleister zorgt voor een vochtregulerend effect. Het is daardoor heel geschikt voor badkamers en keukens.
  • Leempleister is geluidisolerend.
  • Leempleisters hebben een sterk accumulatievermogen, wat temperatuurschommelingen tegengaat.
  • De leempleister is kleurvast. 
  • Leempleister is een 100% natuurlijke en ecologisch verantwoorde grondstof, welke chemisch neutraal is en vrij is van schadelijke stoffen. Leem kan gerecycleerd worden en het vormt bij het slopen geen belasting voor het milieu.

Wil je een warme, unieke en stijlvolle afwerking voor je interieur, dan is het afwerken van één of meerdere wanden met leempleister een goede keuze. Art d'Eco is al jarenlang gespecialiseerd in het afwerken van interieurs met leempleisters, sierpleisters, glanspleisters en leemfinish. Wil je meer weten over het toepassen van leempleisters in jouw woning of renovatieproject? Contacteer ons dan gerust per telefoon, email of via onderstaand invulformulier.
 

Meer inlichtingen of een gratis offerte?

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.