Tel: 0497 935 688

ecologische afwerking en renovatie

Nieuws

Interieurafwerking

Interieurafwerking en interieur renovatie is een belangrijk element in je huis. Bij Art d’Eco denken ze hieraan. Zij leggen zich toe op de binnen-en buitenafwerking en gebruiken hiervoor ecologische producten. Art d'Eco kiest voor producten met een zo hoog mogelijke natuurzuiverheid en hebben op die manier rekening voor het milieu, de leefomgeving en de gezondheid.​

Schilderwerken, binnen en buiten

Wilt u een nieuwe en frisse look aan uw huis geven? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Schilderen kan uw woning een nieuwe uitstraling geven. Wij staan in voor alle schilderwerken binnen en buiten, en garanderen een onberispelijk resultaat. We voorzien dus niet alleen binnenmuren van een laagje verf, maar ook uw plafonds, gevel, ramen en deuren. 

 

Wat is kalei?

Vroeger werden gevels van boerderijen regelmatig geverfd met kalkverf of kalkpleister die aangebracht werd met een blokkwast. Door de verschillenden lagen onstond op termijn een dikke laag welke we nu kennen als een kalei met genuanceerde kleuren en structuren waar in de borstelstreken heel goed herkenbaar zijn. Kaleien is dus eerder een techniek en verwijst niet zozeer naar het product zelf.

Wij realiseren regelmatig interieurafwerkingen op basis van leempleister. Met leempleister bekom je een warme afwerking met prachtige kleurschakerigen. Deze geeft een stijlvolle, landelijke uitstraling welke ook in moderne interieurs heel mooi tot zijn recht komt.

Omdat leempleister een minder gekende afwerkingsmethode is, krijgen we soms de vraag wat de voordelen of nadelen van leempleister zijn.

leempleister voordelen en nadelen

leempleister

Leempleister is een natuurlijk materiaal dat op verschillende wijzen bijdraagt aan het comfortgevoel in jouw woning. Het heeft een warme en tijdloze uitstraling en kan in verschillende kleuren aangebracht worden.

Wegwijs in een kluwen van benamingen en labels

Gezondheid is dezer dagen een hot topic. Zouden we ook in onze woonomgeving bewuster kunnen kiezen inzake het gebruik van verven en vernissen, en daarmee ook nog bijdragen aan een betere natuur buiten? Ja, en wel door meer gebruik te maken van biobased verven, ecologische verven en natuurverven. In dit artikel trachten we van deze drie begrippen de definitie te achterhalen en verder de broodnodige achtergrondinformatie te geven. Daarnaast bespreken we ook de diverse labels die samengaan met deze types verven.

Peter De Puysseleyr

ASTMATISCHE SCHILDER KIEST (NOODGEDWONGEN) VOOR NATUURVERVEN
Natuurverven zitten in de lift. De steeds stijgende aandacht voor ecologie zorgt ervoor dat ook schildersbedrijven die uitsluitend of vooral werken met natuurverven een graantje kunnen meepikken. Toch blijven ze zeldzaam. Art d’Eco uit Harelbeke is een klein (twee vennoten) bedrijfje dat uitsluitend werkt met natuurverf, een houding ingegeven vanuit ecologisch oogpunt, maar evengoed door de allergie voor verven van petrochemische origine van een van de vennoten. Decoratie had een gesprek met Jonas Vantomme die ecologie, marketing en gezondheid heeft gecombineerd in zijn bedrijf.

De jongste jaren neemt ook in de verfsector de belangstelling voor milieuvriendelijke producten toe. Zowel de klant als de vakman zien meer en meer de voordelen in van een ecologisch verantwoorde aanpak. “Toch blijkt er vaak onduidelijkheid te zijn over het verschil tussen bijvoorbeeld milieuvriendelijke verven en echte ‘natuurverven’”, vertellen Jonas Vantomme en Kevin Tinel van Art d’Eco, een afwerkingsbedrijf uit Harelbeke dat al meer dan 10 jaar doelbewust voor een doorgedreven ecologische aanpak gaat.

Veel belangstelling voor ecologische schilderwerken en interieurafwerking

In september 2013 nam Art d'Eco deel aan de openingsreceptie van architectenvennootschap 'Bast' met een drukbezochte beursstand.

Daar stelden wij diverse stalen van pleistertechnieken, parketafwerking en verfsystemen tentoon, lieten realisaties van binnen- en buitenschilderwerken zien op groot scherm en presenteerden een overzicht van onze diverse activiteiten.

Meer inlichtingen of een gratis offerte?

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.